Jes, nyt päästiin Essin kanssa aloittamaan agility. Lauantaisin on kurssi ja ryhmässämme on 15(?) koirakkoa, eli aika isosta ryhmästä on kyse. Onneksi on myös monta ohjaajaa joten voidaan sitten jakaantua pienempiin.

Meidän eka kurssikerta meni aika mielenkiintoisesti. Keppejä ei ikinä olla otettu ohjureilla ja Essi oli sitä mieltä että näiden yli pitää varmasti hypätä. Muutenkin neiti kävi ihan ylikierroksilla, yksi ohjaajista sanoikin sitä vilkkaaksi. Loppujen lopuksi ne kepit menikin sitten ihan ok, tosin me taidetaan ehkä tästä lähtien ottaa ilman ohjureita, menee paljon paremmin. Ellei ole sitten honannut niiden ideaa.

Hypyissäkin tuli ongelmia, mitä ei ole aiemmin ollut. Otettiin siis niin että oli kaksi peräkkäin ja koira piti tietty ohjata niiden yli jne. Ekan esteen riman se pudotti joka kerta, toka meni todella hyvin. Syyksi epäiltiin sitä että koira kiirehti luokseni ja hyppäsi huolimattomasti. Kokeiltiin niin että lähden itse liikkeelle vähän ennen estettä ettei Essille tulisi niin kova kiire. Tämä juttu toimikin hyvin.

Putki meillä menee ihan hyvin, mutta seuraavana haasteena meillä on että koira osaisi itse käskystä mennä putkeen ilman että itse menen siitä 20cm päästä putken suulta.

Vähän kuvaa kesältä